15 Haziran 2014 Pazar

BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR


   
Hayatında hiç bulgur pilavı yapmayan var mı? Utanarak daha öncesinde yapmadığımı söyleyebilirim. Yemek yapmak kadar kolay ne var ki. Bütün malzemeleri doğra,kavur; yemekse az su, çorbaysa çok su koy, pişir. Benim gibi salça koymayı unutma ama :) Yemek yapma konusunda acemi olanlara gelsin öyleyse bu tarif .

    Evet ilk bulgur pilavı denemem hüsranla sonuçlanmadı. Önerebilirim size

    Malzemelerimiz

1- 2 su bardağı bulgur ( yaklaşık 6 kişiliktir)
2- 5 su bardağı sıcak su
3- 2 patates (isteğe bağlı, ben ok severim patatesli bulgur pilavını)
4- 1 domates
5- Kuru soğan, biber, isteğe bağlı daha da eklenebilir
6- 1 kaşık salça
7- Ben bir tatlı kaşığından biraz fazla tuz attım, ama siz  kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
8- 2-3 kaşık sıvı yağ
9- Bir kaşık tereyağ(margarin)

    Öncelikle tencereye yağımızı koyuyoruz. Yağ kızarken, soğanları doğrayıp tencereye atıyoruz. Patates,biber,soğan ve domatesleri ince ince doğradıktan sonra tencereye ekliyoruz. Kapağını iki dakika kapatıp bulgurumuzu yıkayıp tencerede karıştırıyoruz. Suyu tuzu, salçayı ilave ederek pişmeye bırakıyoruz. ( Ben yarım paket hazır tavuk bulyon koydum. Ayrı bir lezzet kattı. Deneyebilirsiniz)


   Kaynamaya  başladığı zaman  suyun üstüne  parça parça  tereyağı koyup,  tekrar  tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

  Piştikten sonra ocaktan alıp, bir kere karıştırıyoruz. Büyük bir beze sararak, 30-40 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Pilav demlendikten sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun... Sizin de önerileriniz var mı?

NOT: Amerikan servisi merak edenler için yapımı BURADA...



 
  




28 yorum:

  1. Çok çok çok severim..sade veya mangalda pişirilmiş tavuk eşliğinde..afiyet olsun canım..

    Yorumunu cevapladım kuzum ilk fırsatta resimli anlatacağım inşaAllah sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim salatayla filan :) Çok çok teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Harika. Çok memnun oldum yemek tarifi görünce. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Rica ederim. Yemek 'lere ağırlık vermiyorum pek. Sizin gibi güzel yemekler yapanlar varken benim yazmame gerek kalmıyor :)

      Sil
  3. bulgur pilavına kimyon,sumak ve köri çok yakışır baharat olarak ,tavsiyemdir :))

    YanıtlaSil
  4. Bulgur pilavi,bas tacidir :)

    Pateteslisini ve sebzelisini coook önceden baba evindeyken yapar yerdik ,yaninda sofrada yumrukla ezilmis Kelle sogan.

    Bizimkiler hic sevmioyor sebzelisini ,bende yesil mercimeklisini ve salcalisini yapiyorum yaninda ayran harika.

    Benin ölcüm 1bardak bulgur 2 bardak su.Et,tavuk suyu ile olursa tabii iyi oluyor.Ayrica tereyagi +zeytinyagi karisimi,kimyonla lezzeti tamamlaniyor.

    Babamin birde sulu bulgur pilavi vardir.Ayni bu Tarif ama daha sulusu ;) Özellikle hastayken illa yapilirdi.

    Eline saglik,güzel olmus..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebzeli sevilmez mi hiç :) Evet soğan iyi oluyor ama benim midem çiğ olarak pek kabul etmiyor soğanı. Ayran ayrılmaz ikili kesinlikle. Senin ölçünü de deneyeceğim. Benimki çok çok hafif sulu olmuştu. Benim de kardeşim sulu sever :) Teşekkürler

      Sil
    2. Birde ,pilavlar pisince bulgur yada pirinc kagit pecete koyup,üstüne kapagi örtüp öyle dinlendiririm.Buhari cektigi icin icine su damlamiyor...

      Sil
    3. Bunu biliyordum. Cok saol verdigin bilgiler icin canim:)

      Sil
  5. ımmm çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  6. Biraz önce Sevgili Sade ve Derin'in blogunda gördüm sizi ve hemen geldim.
    Artık Pirinç Pilavı yapılmıyor bizim evde ve sık sık Bulgur Pilavı yapıyoruz :) Ellerinize sağlık cidden nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ki gordun. Hosgeldin ;) Tesekkur ederim :)

      Sil
  7. Yanıtlar
    1. Sonucu merak ediyorum umarim yuzum kara cikmaz :)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Domatesli guzel.oluyor aslinda ama benim.alerjim varmis pek ben de yemiyorum

      Sil
  9. bak ne diceem. değmesin yağlı boya, aslı, nihal çook sevdiğim arkadaşlarım ki yaaa. yani burda yorum yapan diğerleri de mutlaka iyi de ben o üçünü iyi tanıyom bu yorumlardaa :)

    YanıtlaSil
  10. Evet cok iyi insanlardir :) Asliyla yeni tanisma firsatimiz olucak iste sen sevdiysen mutlaka iyidir. Digerleri de saolsunlar yorumlarini esirgemeyen senin gibi cici arkadaslar :)

    YanıtlaSil
  11. En sevdiğimden ellerine sağlık.
    Blogunu takipteyim bana da ugrarsan çok sevinirim :)
    http://modadusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. eeen sevdiğim yemeklerden.. ellerine sağlıkk .olsa da yesek..

    YanıtlaSil
  13. Daha önce hiç yapmadım ama yarın deneyeceğim inşallah =))

    YanıtlaSil
  14. Tesadüfen bulduğum blogunuzu çok begendim.biraz gezindim baktım. gayet hoş:))
    pilavda sunumda gayet güzel elinize sağlık..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. Begenmene cok sevindim :) Gelicem.:)

      Sil

'Adsız'(anonim) olarak artık yorum yapabilirsiniz. Bu özellikle,beni takip edebilirsiniz. Yorumlarınız için teşekkürler ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...